HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.01.27. 08:01 Polgárőrök Bamakoba! Team

Friss Hírek - 2009.01.26 19:44


Ismét versenyeznek a polgárőrök!

Január 23-án Assa-ból Smara-ba kerülőúton, pihenve jöttünk. Így korai táborverés után gyönyörű naplemente következett. Végre előszedtük az otthonról hozott élelmet. Lecsó és levesmenü után első sivatagi éjszakánkon nagyon jól aludtunk.

Smara-ban, a piacon vásárolt levelestésztás sütik és pogácsák mellé már rajt után, a kocsiban menetközben elkövetett kávézás volt a reggeli.

A mai cél a Ráktérítő parti, Nyugat-Szaharában. A távolság elméletileg 770 km.

Útközben 10 feladatunk van, melyeken gps koordináták illetve a helyiek ismeretei alapján betűket, számokat, nevezetességeket, információkat kell megtalálnunk. Ez a hír írásakor még folyamatban van, három pont még hátra van ma, de mert útközben lesz internetkávézó, így hírünket korábban küldjük.

Kértétek, hogy írjunk a feladatokról.
Első napi feladatlapunk fotóját mellékelem. A maiakból egynek a leírása
itt van:

"N27 08.450 W13 11.650 - Ennek a pontnak a közelében lakik Haymin a helyi
hús nagykereskedő és fiai. Keresd meg a házát, majd innen haladj 627 méter
0 fokra. Majd onnan 309 fokra 1153 métert. - Betű"

Most éppen közeledünk Dakhla városához (koordinátánk a hír írásakor menetközben: N24 06.127 W15 32.922).

A koordinátákat a maps.google.com oldalon a keresőrészbe beírva, vagy a Google Earth programban megnézve láthatjátok, merre járunk éppen.

Mai táborunk Dakhla közelében lesz. Dakhla egy félszigeten fekszik, mi pedig a félsziget északi részén lévő katonai ellenőrzőpont után fogunk egy auberge-ben (kemping és szálloda keveréke) aludni. Saját sátorban ismét.

Holnapi célunk már Mauritániában lesz, Bou Lanoar mellett. Holnap jön a senki földje Marokkó és Mauritánia között, az aknamezővel és a hosszadalmas
határátlépéssel.

Amúgy jól vagyunk, jó a hangulat. Nagyon nehéz az autó a sok adomány miatt, ezért az igazi homokos terepen valószínűleg nem leszünk képesek haladni. Mai utolsó feladatunk egy kb. 5 km-es dűnés szakaszon van, itt most kipróbáljuk magunkat és az autót."

Puszilunk mindenkit a családban, szevasztok ismerősök!

Tamás, Endre, Sanyi

Szólj hozzá!

Címkék: bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr83905424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása