HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.02.07. 23:23 Polgárőrök Bamakoba! Team

Polgarorok Bamakobol hazafele - 2009.02.07.

Sziasztok!

Spanyol-francia hatarrol kuldom a jelentesunket. Ekezet az nem lesz benne... spanyol a billentyuzet.

Bamakotol idaig nem volt modunk netezni. De most van.

Februar 1-en maradek adomanyainkat Bamakoban a Maltai Szeretetszolgalat ottani kepviseletenek adtuk at.
Februar 2-an berakodas es bevasarlas utan este 6-kor utnak indultunk hazafele, a 39-es csapat tarsasagaban.

2020 km-t tettunk meg pihenes, alvas nelkul, mire februar 3-an estere a Mauritan-Marokko hatarra ertunk. Mauritaniaban valahogy nem akartunk aludni. A hatar azonban zarva volt, igy az aknamezo szelen, a hatarallomason aludtunk, a kocsiban.

Februar 4-en reggel 9-kor nyitott a hatar, korulbelul 11:30-ra vegeztunk a formasagokkal es megindulhattunk Marokko utjain hazafele. Utkozben keszitettunk nehany fotot, gyujtottunk kavicsokat, kagylokat.
Tarfaya nevu telepulesen alltunk meg aludni, mintegy 900 km megtetele utan. A 39-es csapat nem allt meg, mivel ok negyen valtva egymast nagyon siettek hazafele.

Februar 5-en Tarfaya-bol Agadirba mentunk, ahol nemi McDonalds menu es oceanviz begyujtes utan tovabbmentunk Marrakechbe. Utkozben talalkoztunk a Csepel tuzoltosokkal is. Itt szallasfoglalas utan elmentunk a Djeema El Fna hirneves terre, ahol a helyi konyhat is megkostoltuk, es ajandekokat vettunk.

Februar 6-an indultunk Marrakechbol Tangerbe. Utkozben talalkoztunk a 401, 402, 406 csapatokal es az Opeles Csajokkal is. Egyutt keltunk at a papiron este 6-kor, valojaban 7:20 korul indulo komppal Europaba, Algecirasba. Este 11-re ertunk partot. Tovabbmentunk kb. 100 km-t, ott mi megszalltunk. Marokkoban hatalmas esozesek, havazas volt az elmult napokban, igy meg az autopalyan is allt a viz nehany szakaszon. Nagy teruleteket ontott el a belviz.

Februar 7-en, a hir irasakor ertunk el ma 1100 km megtelele utan a spanyol-francia hatarra, ahol egy autopalya melletti motelben alszunk. Nagyon eros szel fuj az uton napok ota, igy csak 90-100 km-es sebesseggel tudunk kozlekedni. Havas hegyek is voltak ma.

Eddig kb. 5900 km-t jottunk Bamakobol. Meg kozel 2000 van hatra...

Mivel allitolag valakik szervezkednek a fogadasunkra, igy kicsit lassabban jovunk, mint ahogy tudnank, ezert varhatoan februar 10-en delutan 5 orakor erkezunk Budapestre, a IV. keruletbe, ahol Tamas lakik, es ahol csaladjaink meg ki tudja meg kik varnak bennunket. Ugy probalunk idoziteni, hogy nagyjabol 12:30-kor fogjuk atlepni a magyar hatart.

Februar 8-an este Sanyi noverenel alszunk majd Torino mellett. 9-en pedig valahol Ausztriaban... pedig hazaerhetnenk keso ejjelre... de hat ugye a baratok, szervezkedok... :)

Szólj hozzá!

Címkék: bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr52929305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása