HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.01.30. 08:05 Polgárőrök Bamakoba! Team

Friss Hírek - 2009.01.29

Cél: Korera Kore, Mali Napi autózás 450 km
Eligazítás: Táborhely. Reggel 7óra.




A mai szakasz rossz minőségű betonút és jó minőségű földút kombinációja lesz. A betonúton gumipusztító lukak lesznek mindenfele. A földút nem lesz annyira nehéz, mint az elmúlt napokban, de itt is lesznek keményebb pillanatok. Ahogy haladsz előre, annál rosszabb lesz az út. A mai földút kis autókkal is teljesíthető, de melós. Ma ismét sok lesz az állat.
Óvatosan!

Ma is legyen nálad több napnyi víz és tartalék üzemanyag. Tintane előtt keresd a pisztét Touill felé. A mai geo-caching pontok is segítenek navigálni. Ma a letaposott ösvény elméletét felhasználva kell vezetni. Kövesd a kitaposott utat. Menetközben sok kis falu van. Ma már véget ér a Szahara és kezdetét veszi a szavanna. A visszapillantó tükröket hajtsátok be. Sok a bokor és kis fa. A navigátor nagyon figyelje az utat. A legalattomosabb a kilógó farönk, amit a fű eltakar, de egy fának is könnyű neki menni. A másik, amire nagyon kell figyelni az a falvakban való eltévedés. Különösen azok a falvak, ahol piac van, teljesen megkavarhatnak. Ide több irányból jönnek szamaras fogatok piac idején, és rengeteg nyomot csinálnak. A WorldGate GPS térkép földútjai itt már nem tökéletesek. Észre sem veszed, de ahogy kijössz a bozótból egyszer csak Maliban vagy. Akárcsak Magyarországról átmenni Szlovéniába. Maliban már egy teljes egészében más világ fogad majd. A nomád arabok helyett, nagy családi közösségben élő zárt afrikai falvak látványa fogad. Az első faluban keresd a falu főnököt (CHEF DE VILLAGE) és valami kis ajándékot (ne pénzt!) adjatok a falunak. A fájdalomcsillapítóknak, Fenistilnek, szemcseppnek, lázcsillapítóknak örülnek. Kis nassnak és ruháknak is biztos.Nagyon kedvesek. Mindenképp állj meg és üdvözöld őket! Iskolaszereket ide ne hozzatok! Nioroba menj tovább a földúton! Nioroban lehet autót szerelni, pénzt váltani, tankolni, anyut felhívni otthon magyar mobil telefonról és megnézni az elmúlt napok SMS-eit. Ha fogytán a vized, akkor itt vegyél, mert innentől holnap délig sehol nem lehet kapni vizet. Nioroban ne időzz sokat!!!! Menj tovább a célpont felé. Csodás falvakon fog átvinni a földút. Jó lenne őket még nappal látnod. Korera Kore előtt néhány kilométerrel a szavannán lesz a mai tábor. Nagyon figyelj, ha tüzet raksz! Égő cigaretta csikkeket ne dobálj el! Egy bozót tűznek a fele sem tréfa.

Szólj hozzá!

Címkék: bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr30911690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása