HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.01.02. 22:09 Polgárőrök Bamakoba! Team

A Budapest-Bamako jótékonysági felhívása! - 2009.01.02.

A Budapest-Bamako szervezői közzétették az egységesen támogatni kívánt falvak, iskolák, intézmények elérhetőségét és kívánságait, hogy a csapatok és támogatóik mindenhova a megfelelő adományokat vihessék.

Aki segítene a részletezett segélyek, adományok összegyűjtésében, hozzájárulna ahhoz, megteheti bármelyik induló csapatnál, közvetlenül a szerzvezőknél, és természetesen a Polgárőrök Bamakoba! csapatnál is!

Elérhetőségek honlapunkon: www.bamako.polgarorseg.net

A jótékonysági közlemény:

A BUDAPEST-BAMAKO SEGÍTSÉGÉT ÉLVEZŐ
INTÉZMÉNYEK ÉS FALVAK

A “Fogadj Örökbe Egy Falut” programot az idén is folytatjuk. Sajnos az elmúlt években, amikor minden csapat örökbe fogadhatott egy falut, sokszor nem, vagy kevés ajándékkal jutottak csak el a csapatok az adott faluba. A csalódottságot elkerülendő, az idén kollektíven fogadunk örökbe településeket. Arra kérünk, hogy az ajándékaid egy részét Mauritániában, a másik részét pedig Maliban add át a rászorulóknak.

Mauritánia

N'Takkhat - N 16°49.308 W 011°43.244 – Ez egy kis falu Kiffa előtt 50 km -re. Ha Kiffába
Nouakchott felől jössz, vagy Tidjikjából Kiffa felé a betonúton, akkor látogasd meg ezt a falut ajándékokkal. Jelezték, hogy szolárpaneleknek nagyon örülnének, mert áram nincs a faluban.
Gyógyszereknek, gyerekruháknak, játékoknak, iskolai felszereléseknek, elemeknek, zseblámpáknak, víztisztító berendezéseknek, szerszámoknak és ehhez hasonló hasznos dolgoknak is nagyon örülnének.

Edbelggui - N18°23.937 W11°35.585 – Ebdelggui szintén egy kis falu. Ha Kiffába Tidjikja felől jössz, akkor látogasd meg ezt a falut ajándékokkal. Ők is jelezték, hogy szolárpaneleknek nagyon örülnének, mert áram nincs a faluban. Gyógyszereknek, gyerekruháknak, játékoknak, iskolai felszereléseknek, elemeknek, zseblámpáknak, víztisztító berendezéseknek, szerszámoknak és ehhez hasonló dolgoknak is nagy hasznát vennék.

Adleganne (16°02.671 W 010°55.863) & Tachott (N 15°44.680 W011°00.475) – ORVOSI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI FELSZERELÉSEK, GYÓGYSZEREK. Ez a két falucska Mauritánia legszegényebb régiójában található. Ha Kiffából Kayes fele mész földúton, akkor meglátogathatod őket. Egyébként a “falufőnökök” meg fogják látogatni a Budapest-Bamako táborát Kiffában. Itt a Le Phare Du Desertben csinálnak egy gyűjtőpontot, ahol le lehet adni számukra egyszerű egészségügyi ajándékokat. A faluban nincs orvos, tehát ne bonyolult orvosi felszerelésekre gondoljatok! A legalapvetőbb dolgoknak is örülni fognak: fájdalomcsillapító, aszpirin, gyerekeknek lázcsillapító, szemcsepp, orrcsepp, elsősegély holmik, fertőtlenítők, antibiotikumok, stb. Kérünk segíts ezeken a falvakon gyógyszerekkel, kötszerekkel!

LEGYEN AZ AUTÓD MENTŐAUTÓ EGY MAURITÁN FALUBAN!
Ha mentővel jössz, vagy az autód átalakítható mentőnek, akkor jelezd nekünk és Mauritániában keresünk neki egy otthont.
Rengeteg falunak semmilyen járműve nincs ilyen célra. Bármit át tudnak alakítani mentővé vagy betegszállítóvá. Kérlek jelezd nekünk, ha ilyen terveid lennének: www.budapestbamako.org

Mali

Diema – Village Ventures Learning Center Ha Kiffából Bamakoba vagy Kayesból Bamakoba
betonúton mész, vagy már eleged volt az offroadozásból és aszfalton akarod megtenni az utolsó pár száz kilométert Bamakoig, akkor mindenképp látogass el Diemába. A főút mellett taláható falut a Michelin térkép is jelzi. Egy korosodó, de nagyon jó fej angol hippi, Pam Young nyugdíjas napjaira elfoglaltságként alapított egy oktatási központot, amelynek célja, hogy olyan dolgokra tanítsa a helyieket, amivel ki tudják magukat emelni a nyomorból: varrás, téglakészítés, gyertyaöntés, kertészkedés, számítógépes ismeretek, stb. Pam célja, hogy az iskolába bevezesse az internetet is.

Minden használt hardware-nek, kábelnek, nyomatónak, monitornak, stb. nagyon örülnek - ezenkívül pedig bármilyen olyan dolognak, tárgynak, szerszámnak, kis gépnek, eszköznek, amivel valaki el tud kezdeni dolgozni és pénzt keresni. Például használt varrógépeknek mindig nagyon örülnek. Egy használt mechanikus varrógép pár ezer forint, de biztos megélhetést biztosíthat egy mali családnak hosszú évekre. Bármi olyan használt kisgép, szerszám, ami már otthon felesleges, kincs lehet az itt élőknek. Ezenkívül bármilyen más apró ajándéknak is örülni fognak. Január 29-én és 30-án várnak ránk. Ha akarod, itt is lehet éjszakázni a faluban. Ha Diemaba érkezel keresd az English Ladyt vagy Madame Diemat!
Web:http://www.villageventures.info
Email:villageventures@gmail.com

Karadje – Iskola – A versenykategóriában ez az utolsó táborhely. Az utolsó etap előtti éjszakát Karadje iskolájának kertjében tölti a mezőny. A szállásért nem kell fizetni, de kérünk, hogy a vendégszeretetet iskolafelszerelésekkel és tanfelszerelésekkel viszonozd. Kréta, zsírkréta, ecset, festék, papír, ceruza, toll, füzetek, könyvek, játékok, vonalzók, körzők, tolltartók, térképek, stb. mind nagy örömet fognak okozni ebben a kis faluban. Elektromos dologokat ne hozzál! Áram nincs. Monsieur Traorét kell keresni.

Lafiabougou Általános Iskola – Bamako – Ez Bamako egyik szegénynegyedének iskolája, ahova 1200 gyerek jár. Nagyon sok gyerek nem tudja befejezni a tanévet, mert a szülők nem tudnak füzetet, ceruzákat vagy tankönyveket venni nekik. Az iskolának szüksége van minden apró és nagy segítségre.
Amit kértek, komputer, fénymásoló (a tankönyveket így le lehet másolni), bútorok, bármilyen alap iskolai felszerelés, tanfelszerelés, segédeszköz, ceruzák, tollak, játékok. iskolabútor. Az áramot is be szeretnék vezetni az iskola minden termébe. Bármilyen elektromos felszerelés, kábel, kiegészítő, stb. hasznos lehet. Mellékelten küldjük az igazgató levelét és kontaktinformációját.. Az iskolát február elsején reggel tízkor kollektíven látogatjuk meg.

Clinique Medicale Mohamed V – Bamako – Nyomorúságos sorban élő bamakoi szegényeknek biztosít ingyen orvosi ellátást ez a klinika, ami minimális állami támogatást kap. Ahhoz képest, hogy cukorbetegségtől nőgyógyászaton át a karidológiáig az orvostudomány mindegyik ágával foglalkoznak, hihetetlenül nincs semmilyen alapfelszerelésük az orvosok jószándékán és lelkesedésén kívül. Bármilyen egyszerű orvosi műszernek nagyon örülnének - a sztetoszkóptól kezdve a vérnyomásmérőn át a sterilizáló gépekig. Egyszerű kötszerek, orvosi kesztyűk, fájdalomcsillapítók és alapvető higéniai
tárgyak is megváltást okozhatnak a klinika életében. Aki még nem járt ilyen helyen, az elképzelni sem tudja, hogy bármilyen kis ajándék milyen nagy segítség lehet. A klinikát egy órakor kollektíven látogatjuk meg."

Szólj hozzá! · 8 trackback

Címkék: hellokaracsony bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr5854210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nonton film online 2018.02.11. 00:01:52

Instafax - BBC News az Instagramon - neverordinary

Trackback: nonton film 21 2018.02.10. 12:10:34

Ausztrál körutunk legjei (1. rész) - AZ Ausztrália

Trackback: nonton film terbaru 2018.02.10. 06:22:53

Tél a Hyde Parkban - Vojázs, Vojázs

Trackback: streaming movie sub indo 2018.02.10. 00:53:36

Másodvélemény: A Viszkis (2017) - Smoking Barrels

Trackback: nonton film terbaru 2018.02.09. 20:13:22

X-Men - Apokalipszis teljes film online magyarul, szinkronosan letöltés nélkül - Online Filmek - Teljes Filmek

Trackback: streaming 2018.02.07. 16:32:18

Financial Support Letter Mortgage - hutertsopgay on blog.hu

Trackback: nonton film gratis 2018.02.07. 14:12:54

KFDK - Koreai film- és drámaközösség

Trackback: streaming film 2018.02.07. 06:24:31

@Innocence # Movie Watch Online and Download Full HD - Megashare - Download Movies HD

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.