HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.01.31. 10:11 Polgárőrök Bamakoba! Team

Friss Hírek - 2009.01.30-31

14. Nap. Január 30.
Cél: Karadje Napi autózás: 346 km
Eligazítás: Táborhely. Reggel 7 óra.
A mai etap már végig a bozóton vezet. Navigációs szempontból is nehéz lesz, hiszen a térkép nem jelzi az utat. A mai útvonalhoz három városnevet adunk csak meg.:
Korera Kore
Torodo
Kolokani
Karadje
Ez alapján kell eljutni a mai célig és megoldani a feladatokat. Ma is nagyon figyeljetek az ösvényekre! Cigarettát ne dobáljatok ki a kocsiból! A navigációban ma inkább a helyi erőkre támaszkodj, mint a GPS-edre. Mindig legyen nálad pár apró ajándék! Karadjeben a szállás a helyi iskola udvarán lesz. Fizetni füzetekkel, tollakkal és egyéb
tanfelszerelésekkel lehet. Semmit ne hozzatok, ami elektromos. Villanyáram nincs! Jó lenne még sötétedés előtt ideérni.
Keressétek Monsieur Traorét a tanárt. Már várnak minket.
Bivouac N13 32.841 W7 32.703

15. Nap. Január 31.
Cél: Bamako Napi autózás: 145 km
Eligazítás: Tábo rhely. Reggel 9 óra.
Ez ma már a finis. Ma már csak pár kilométer földút van hátra, amíg ki nem jutsz az aszfaltig. Ma már nem lesz sok feladat sem. Ma már csak egy feladatod van, hogy beérj a célba. A célkapu a Salaam hotel előtt lesz 11 órától. A Libya Hotel előtt gyere el a folyóparton és utána a második hídnál fordulj el jobbra.
Itt a célkapu:
N12 37.821 W8 00.565

Záró buli és díjkiosztó
A záró buli 21:00 órakor lesz a Club Ibizaban.

Jótékonysági események:
A “Fogadj Örökbe Egy Falut” programot az idén is folytatjuk. Sajnos az elmúlt években, amikor minden csapat örökbe fogadhatott egy falut, sokszor nem, vagy kevés ajándékkal jutottak csak el a csapatok az adott faluba. A csalódottságot elkerülendő, az idén kollektíven fogadunk örökbe településeket. Arra kérünk, hogy az ajándékaid egy részét Mauritániában, a másik részét pedig Maliban add át a rászorulóknak.
Mauritánia
N'Takkhat - N 16°49.308 W 011°43.244 – Ez egy kis falu Kiffa előtt 50 km -re.
Ha Kiffába Nouakchott felől jössz, vagy Tidjikjából Kiffa felé a betonúton, akkor látogasd meg ezt a falut ajándékokkal. Jelezték, hogy szolárpaneleknek nagyon örülnének, mert áram nincs a faluban. Gyógyszereknek, gyerekruháknak, játékoknak, iskolai felszereléseknek, elemeknek, zseblámpáknak, víztisztító berendezéseknek, szerszámoknak és ehhez hasonló hasznos dolgoknak is nagyon örülnének. Edbelggui - N18°23.937 W11°35.585 – Ebdelggui szintén egy kis falu. Ha Kiffába Tidjikja felől jössz, akkor látogasd meg ezt a falut ajándékokkal. Ők is jelezték, hogy szolárpaneleknek nagyon
örülnének, mert áram nincs a faluban. Gyógyszereknek, gyerekruháknak, játékoknak, iskolai felszereléseknek, elemeknek, zseblámpáknak, víztisztító berendezéseknek, szerszámoknak és ehhez hasonló dolgoknak is nagy hasznát vennék.

Adleganne (16°02.671 W 010°55.863) & Tachott (N 15°44.680 W011°00.475) – ORVOSI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI FELSZERELÉSEK, GYÓGYSZEREK.
Ez a két falucska Mauritánia legszegényebb régiójában található. Ha Kiffából Kayes fele mész földúton, akkor meglátogathatod őket. Egyébként a “falufőnökök” meg fogják látogatni a Budapest-Bamako táborát Kiffában. Itt a Le Phare Du Desertben csinálnak egy gyűjtőpontot, ahol le lehet adni számukra egyszerű egészségügyi ajándékokat. A faluban nincs orvos, tehát ne bonyolult orvosi felszerelésekre gondoljatok! A legalapvetőbb dolgoknak is örülni fognak: fájdalomcsillapító, aszpirin, gyerekeknek lázcsillapító, szemcsepp, orrcsepp, elsősegély holmik, fertőtlenítők, antibiotikumok, stb. Kérünk segíts ezeken a falvakon gyógyszerekkel, kötszerekkel!
LEGYEN AZ AUTÓD MENTŐAUTÓ EGY MAURITÁN FALUBAN!
Ha mentővel jössz, vagy az autód átalakítható mentőnek, akkor jelezd nekünk és Mauritániában keresünk neki egy otthont.
Rengeteg falunak semmilyen járműve nincs ilyen célra. Bármit át tudnak alakítani mentővé vagy betegszállítóvá.
Mali Diema – Village Ventures Learning Center Ha Kiffából Bamakoba vagy Kayesból Bamakoba betonúton mész, vagy már eleged volt az offroadozásból és aszfalton akarod megtenni az utolsó pár száz kilométert Bamakoig, akkor mindenképp látogass el Diemába. A fő út mellett található falut a Michelin térkép is jelzi. Egy korosodó, de nagyon jó fej angol hippi, Pam Young nyugdíjas napjaira elfoglaltságként alapított egy oktatási központot, amelynek célja, hogy olyan dolgokra tanítsa a helyieket, amivel ki tudják magukat emelni a nyomorból: varrás, téglakészítés, gyertyaöntés,
kertészkedés, számítógépes ismeretek, stb. Pam célja, hogy az iskolába bevezesse az internetet is. Minden használt hardware-nek, kábelnek, nyomatónak, monitornak, stb. nagyon örülnek - ezenkívül pedig bármilyen olyan dolognak, tárgynak, szerszámnak, kis gépnek, eszköznek, amivel valaki el tud kezdeni dolgozni és pénzt keresni. Például használt varrógépeknek mindig nagyon örülnek. Egy használt mechanikus varrógép pár ezer forint, de biztos megélhetést biztosíthat egy mali családnak hosszú évekre. Bármi olyan használt kisgép, szerszám, ami már otthon felesleges, kincs lehet az itt élőknek. Ezenkívül bármilyen más apró ajándéknak is örülni fognak. Január 29-én és 30-án várnak
ránk. Ha akarod, itt is lehet éjszakázni a faluban.
Karadje – Iskola – A versenykategóriában ez az utolsó táborhely. Az utolsó etap előtti éjszakát
Karadje iskolájának kertjében tölti a mezőny. A szállásért nem kell fizetni, de kérünk, hogy a vendégszeretetet iskola-felszerelésekkel és tanfelszerelésekkel viszonozd. Kréta, zsírkréta, ecset, festék, papír, ceruza, toll, füzetek, könyvek, játékok, vonalzók, körzők, tolltartók, térképek, stb. mind nagy örömet fognak okozni ebben a kis faluban. Elektromos dolgokat ne hozzál! Áram nincs. Monsieur Traorét kell keresni.
Lafiabougou Általános Iskola – Bamako – Ez Bamako egyik szegénynegyedének iskolája, ahova 1200 gyerek jár. Nagyon sok gyerek nem tudja befejezni a tanévet, mert a szülők nem tudnak füzetet, ceruzákat vagy tankönyveket venni nekik. Az iskolának szüksége van minden apró és nagy segítségre. Amit kértek, komputer, fénymásoló (a tankönyveket így le lehet másolni), bútorok, bármilyen alap iskolai felszerelés, tanfelszerelés, segédeszköz, ceruzák, tollak, játékok, iskolabútor. Az áramot is be szeretnék vezetni az iskola minden termébe. Bármilyen elektromos felszerelés, kábel, kiegészítő, stb. hasznos lehet. Az iskolát február elsején reggel tízkor kollektíven látogatjuk meg. Clinique Medicale Mohamed V – Bamako – Nyomorúságos sorban élő bamakoi szegényeknek biztosít ingyen orvosi ellátást ez a klinika, ami minimális állami támogatást kap. Ahhoz képest, hogy cukorbetegségtől, nőgyógyászaton át a kardiológiáig az orvostudomány mindegyik ágával foglalkoznak, hihetetlenül nincs semmilyen alapfelszerelésük az orvosok jó szándékán és lelkesedésén kívül. Bármilyen egyszerű orvosi műszernek nagyon örülnének - a sztetoszkóptól kezdve a vérnyomásmérőn át a sterilizáló gépekig. Egyszerű kötszerek, orvosi kesztyűk, fájdalomcsillapítók és alapvető higiéniai tárgyak is megváltást okozhatnak a klinika életében. Aki még nem járt ilyen helyen, az elképzelni sem tudja, hogy bármilyen kis ajándék milyen nagy segítség lehet. A klinikát egy órakor kollektíven látogatjuk meg.

1 komment · 1 trackback

Címkék: bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr82913834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:48:13

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KBE Pécs 2009.01.31. 19:13:33

gratulalunk fiuk, minden elismeresunk a tietek!!! remeljuk jovore is mentek-muszaj lesz, mar gyulik az adomany. varunk vissza benneteket(az a mitsu tokjo mento lenne... ) :) vigyazzatok ratok judy+ kiste
süti beállítások módosítása