HTML

Polgárőrök Bamakoba! Team blogja

A Budapest-Bamako autóverseny történetében először kimondottan polgárőr csapat indult a 2009-es futamon.

A Polgárőrök Bamakoba! Team - a Polgárőrség Szentendre csapata 81-es rajtszámmal, egy Mitsubishi L300 4wd 2.5TD autóval vett részt a futamon, az eddigi legnehezebb verseny kategóriában. A csapat blogját olvashatod itt.

Honlapunkat a www.bamako.polgarorseg.net linken éred el!

Polgárőrök Bamakoba! team képei

Friss topikok

2009.01.22. 23:10 Polgárőrök Bamakoba! Team

Friss Hírek - 2009.01.22 20:28

Polgárőrök szorosan a mezőny nyomában

 

2009. 01. 22. 20:28 - Mobiltelefonos üzenet

 

Telefonnál: Mozsgai Endre

Üdvözlünk mindenkit!

Tegnap este 21.30 környékén sikerült elindulnunk Castellon spanyol városkából. 850 km-es éjszakai vezetés után elértük Algecirasban a ma reggeli legelső kompot, amellyel egy nagyon sima 2,5 órás átkeléssel átértünk Marokkóba. Tanger városában kötöttünk ki. A tenger sima, nyugodt volt, egy kicsit sikerült aludnunk is a fedélzeten. Meglepően gyors, 30-40 perces határátlépés után máris marokkói felségterületen találtuk magunkat. Ahonnan gyakorlatilag egy tankolás után azonnal indultunk autópályán Rabaton, Casablancan keresztül a mezőny után. Most helyi idő szerint 19:15-kor, ami Magyarországon 1 órával több /20:15/ Marrakech körzetében haladunk. Innen Agadir felé fogunk tovább menni, teljesen délnek fordulva Guelmim nevű városkából leágazva a verseny mezőny ma esti táborhelyéhez fogunk érkezni Assa –hoz, valamikor a késő éjszakai órákban.

 

 

 

Ezután megkezdjük első sátorozós, hálózsákos, homoksivatagos afrikai éjszakánkat. Néhány óra alvás után, 23.-án reggel, végre ismét együtt a mezőnnyel, rajtolunk. A holnap esti cél Smara lesz. Egy gyönyörű, változatos tájon áthaladó útszakasz, mintegy 400 km-es távolsággal. A tartalék üzemanyag kannáink már tele vannak. Elegendő vízzel, egyebekkel elláttuk magunkat.

 

Ezerszer jobb a hangulat, mint tegnap este volt. Hiszen tegnap este még esély sem volt rá, hogy elinduljunk a mezőny után, és itt vagyunk. Néhány száz km-re tőlünk a mezőny. A kétnapos lemaradást kicsit több mint egy nap alatt behozzuk, elég érdekes tett, még akkor is, ha a 74-es csapatnál néha előforduló műszaki hibák miatt kicsit lassabban haladunk. Ők Veronából rugaszkodtak neki az útnak újból, váltószerelések után, és Castellonál beértek minket. Ma ismét gondjaik voltak, motorhűtési problémák utána, meg kellett állnunk több mint egy órára szerelni kellett autójukat. Néha lassítanunk kell mert forr a vizük, de azért így is szép tempóban haladunk.

 

Az út során Marokkóban elég érdekes jelenségekkel találkozunk: autópálya leállósávjában focizó gyerekek, autópálya leállósávjában, vagy akár a külső sávjában megálló helyi autóbusz. Az autópályán szállnak fel-le az utasok, hagymát árulnak 10 méterenként. Néhány felüljáróról gyerekek kövekkel dobálták az autókat. Szerencsére mi megúsztuk, de a minket előző Mercedes gépkocsi jobb első ablaka ripityára robbant, gyakorlatilag kb. 10 méternyire volt tőlünk mikor egy kő eltalálta menet közben. Azonnal állt is félre és hívta a rendőrséget. Mi tovább mehettünk. Marokkónak ezen a részén az utak meglepően jó minőségűek, de eltanulták Európától az autópálya díjat és elég sok a fizető kapu. Erre nem gondoltunk előtte, hogy itt ennyi költségünk lesz ezzel. Az üzemanyag is egy kicsit drágább, mint amit vártunk. A jó minőségű diesel olaj ára 180 –190 Ft. környékén lehet, átszámolva. Nincs más választásunk csak az autópályákon és a főutakon haladni, hogy utolérjük a mezőnyt.

Szólj hozzá!

Címkék: bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://polgarorok-bamakoba.blog.hu/api/trackback/id/tr72896732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása